Mikrobryggerier

Mikrobryggerier er mindre bryggerier med en samlet årlig kapacitet anslået til 30.000 til 1.5 mio. liter om året.

Sådan kategoriseres Mikrobryggerier

Mikrobryggerier er kategorien over de små nanobryggerier. Vi læner os opad Det Fri Øls definition af et mikrobryggeri, som sætter bryggerier med en årlig bryggekapacitet på 30.000 til 1,5 mio. liter i denne kategori.

Der er selvsagt stor forskel på bryggerierne i det spænd ift. bryggevolumen, bryggeproces, udvikling og ensartethed i de forskellige bryg.

Generelt kan man dog sige, at der også hos mikrobryggerierne er stor respekt for bryggetraditioner og håndværk – selvom man ikke har den samme “tætte kontakt” med hvert bryg, som f.eks. gør sig gældende for nanobryggerierne.

I kategorien mikrobryggerier finder man mange af de danske bryggerier, der efterhånden har vundet indpas i supermarkeder og specialforretninger.

Betegnelsen “Mikrobryggeri” bliver ofte brugt i flæng om alle bryggerier, der ikke er Carlsberg eller Royal Unibrew, men her har vi altså valgt at inddele bryggerierne i lidt flere kategorier.

Find Mikrobryggerier på ØLKORTET

Find et bryggeri eller en brewpub/-restaurant nær dig på ØLKORTET.