Alle Bryggerier

Find dit yndlingsbryggeri eller opdag noget nyt i nærheden

Liste over bryggerier i Danmark

Her på siden har vi samlet alle danske bryggerier, brewpubs og restauranter.

Søger du et specifikt bryggeri, kan du benytte søgefunktionen til at søge på bryggeriets navn eller den by, bryggeriet holder til i.

Prøv evt. også ØLKORTET, hvor du kan finde bryggerier i nærheden af dig lige nu – eller måske finde et bryggeri eller en beværtning, du skal besøge på ferien.

Bryggerierne er inddelt i kategorier efter kapacitet og bryggemetode. Er du interesseret i at læse mere om en bestemt type bryggeri, findes det på oversigten over bryggerityper.

Danske bryggeriers udvikling

Antallet af danske bryggerier er steget støt siden år 2000, hvor vi groft sagt kun havde de 12 store industrielle bryggerier som bryggede relativt generiske pilsner-øl – skulle det være rigtigt eksotisk, kunne man måske bede om en Classic. Al ære og respekt for pilsner-øllet, som helt bestemt fortjener en plads på markedet – men lidt afveksling har aldrig skadet nogen.

Siden da er det blevet in at drikke øl og i takt med den udvikling er udvalget af øl i både vinhandler og supermarkeder eksploderet. Der er opstået et marked for forretninger, der kun sælger øl – de såkaldte bottle shops.

I starten af denne udvikling var der rigtigt mange udenlandske øl på hylderne, og det er stadig fortrinsvis fra udlandet, inspirationen til de mange øltyper hentes. De danske bryggerier er dog kommet godt efter det med egen produktion, og i dag kan man de fleste steder i Danmark finde øl i supermarkedet eller på den lokale bar/pub, der er brygget inden for en radius af 25 km. fra salgsstedet. Du kan selv finde ud af, hvor langt der er til dit nærmeste bryggeri med vores ØLKORT over alle bryggerier i Danmark.

I 2020 var der – ifølge Bryggeriforeningen – 228 bryggerier i Danmark og her i 2022 har vi hos mikrobryggerier.dk altså talt op til 250+ danske bryggerier.

Der er altså rigeligt af muligheder for at slukke tørsten i godt, dansk hjemmebrygget øl over hele landet.

Skål for det gode håndværk!