Gamma Brewing bryggeri København logo

Gamma Brewing

Herlev

Om bryggeriet

Gamma Brewing Co er et mikrobryggeri/craft brewery i Herlev nordvest for København.

Gamma Brewing Co blev grundlagt i begyndelsen af ​​2015 af fem venner, der mødtes gennem en fælles baggrund i bartendermiljøet på den københavnske craft beer-scene. I starten var det bare et sideprojekt  med én gæringstank installere i et bryggerkollektiv i Gørløse nord for København. Her bryggede de fem venner én øl ad gangen, tappede den på fustage, leverede til lokale barer og så tilbage til bryggeriet.

Frem til 2018 var det i store træk sådan, bryggeprocessen foregik – dog med tilføjelse af lidt ekstra udstyr undervejs. I 2018 besluttede Gamma-holdet at sætte alt på et bræt og gå fuld tid på bryggeriet. Så måtte det briste eller bære.

Deres øl vandt hurtigt indpas på både den danske og internationale craft beer-scene – blandt andet takket være bryggernes ihærdighed ift. at deltage på messer og ølfestivaler – og bryggeudstyret måtte løbende opgraderes.

Ved udgangen af 2019 var Gamma Brewing Co ved at vokse ud af det lille bryggerkollektiv i Gørløse, og de begyndte at lede efter en egnet location til et selvstændigt bryggeri.

Det fandt de i 2020 i Herlev, og selvom processen blev forstyrret af en vis verdensomspændende pandemi, holdt Gammas trofaste kunder hånden under dem gennem stormen.

Siden starten af 2021 har Gamma brygget på de nye faciliteter og det er blevet til masser af spændende øl samt collabs med blandt andre det danske bryggeri Kølster samt amerikanske Eighth State Brewing.

Andre bryggerier som Gamma Brewing