Gamborg Bryghus er et bryggeri i kategorien nanobryggerier beliggende i Middelfart på Fyn.
Hos Gamborg Bryghus render et par unge brygmestre rundt med et brændende hjerte for håndbrygning. De eksperimenterer med alt, lige fra processer til ingredienser, for at finde på nye opskrifter, som vil give dig nye øl-oplevelser.
Ølbrygning i Gamborg går mange mange år tilbage. Som så mange andre steder i Danmark, fandtes der i fordums tider ikke en gård med respekt for sig selv, der ikke bryggede sit eget øl.
En god hjemmebryg var nemlig et rigtigt godt salgsargument, når man skulle tiltrække den bedste arbejdskraft til gården. Det kunne de lære noget af i moderne HR-afdelinger rundt om i landet.
Gamborgs stolte bryggetradition sluttede formentlig et sted i 60’erne, da ølbrygningen blev centraliseret og nær-monopoliseret af de større bryggerier.
Der er (heldigvis) sket meget siden den gang og den danske øl-scene har siden 00’erne oplevet en stor opblomstring. Det samme er sket med ølbrygningen i den lille landsby Gamborg. Her mæskes der nu på livet løs hos Gamborg Bryghus for at stille tørsten på alle de lokale folk fra området.
På grund af Gamborgs langs historie med ølbrygning findes der stadig den dag i dag masser af vild humle i naturen omkring bryggeriet. Det er med stor sandsynlighed de selvsamme planter, som de høstede fra i de gode gamle dage, som Gamborg Bryghus nu anvender i deres “Gamborg Brew Celebration” for at hædre og fejre den gode, gamle fynske brygge-tradition.